Meer leef- en werkplezier, minder regels in de ouderenzorg

Echt iets kunnen betekenen voor cliënten en hun naasten geeft voldoening en betekenis in je werk als manager in de zorg. Tegelijkertijd heb je vaak te maken met procedures, complexe zorgvragen, financiële en personele krapte, die dat in de weg kunnen staan. In de leergang ‘Managers maken impact’ bieden we je handvatten, tools en persoonlijke begeleiding om de gewenste verandering in jouw organisatie te bewerkstelligen.

Voor wie en door wie?
Ben je een midden-, lijn-, locatie- of teammanager in een verpleeghuis- of thuiszorgorganisatie die een positieve impact wil maken? Ga de uitdaging aan en investeer in de ontwikkeling van je managementvaardigheden. De groepsbijeenkomsten worden geleid door onderzoekers, inhoudsdeskundigen en managers met praktijkervaring in de ouderenzorg.

Wat levert het op?
De leergang is echt maatwerk en direct toepasbaar in jouw praktijk:

  • Na een persoonlijke intake, krijgen docenten een goed beeld van jouw situatie en organisatie. De lesinhoud en casuïstiek wordt daarop afgestemd.
  • Je werkt aan het leefplezier van cliënten en het vergroten van blijvend werkplezier van je teams, met minder regeldruk. Dit leidt tot hogere kwaliteit van zorg en behoud van personeel.
  • Je ontmoet gelijkgestemden; je krijgt een kijkje in ‘andermans keuken’.
  • Je ontdekt je eigen kracht, lef en creativiteit.
  • Je wordt persoonlijk begeleid en ondersteund in je ontwikkeling.

“Leefplezier is niet alleen iets dat je op de werkvloer doet, het moet onderdeel zijn van de hele organisatie. Deze leergang heeft mij geholpen om hierin nieuwe stappen te zetten.” – Dayenne Versleijen, deelnemer leergang 2024 namens ZZG zorggroep

Data, studiebelasting en kosten
De studiebelasting is ongeveer 30 uur en verdeeld over:

  • Lesdag 1 in het Poortgebouw in Leiden: vrijdag 7 februari 2025, van 10.00 tot 16.00 uur
  • Lesdag 2 op locatie bij een zorgorganisatie: vrijdag 21 maart 2025, van 10.00 tot 16.00 uur
  • Lesdag 3 in het Poortgebouw in Leiden: vrijdag 25 april 2025, van 10.00 tot 17.00 uur
  • Terugkomdag in het Poortgebouw in Leiden: vrijdag 12 september 2025 van 10.00 tot 16.00 uur

We hebben ruimte voor maximaal vijftien deelnemers. De kosten per deelnemer bedragen € 2.995,- exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief catering, begeleiding, toegang tot het leerplatform met tools, literatuur, video en opdrachten, certificaat etc.

Klik hier voor de brochure met het programma. Heb je vragen of wil je verzekerd zijn van deelname? Neem dan contact op met projectleider Josanne Huijg via e-mail.